Categories

Nederland schittert op plek twee wereldwijd voor kwaliteit van leven

Nederland schittert op plek twee wereldwijd voor kwaliteit van leven

In 2024 heeft Nederland indruk gemaakt door de tweede plaats te behalen in de ranglijst voor kwaliteit van leven. Dit resultaat komt naar voren in het nieuwste rapport van Numbeo, een belangrijke bron voor gegevens over levenskwaliteit, waarin een breed scala aan factoren wordt meegenomen. 

Luxemburg staat aan de top van de lijst, met Nederland en IJsland die de tweede en derde plaats bezetten. Deze landen worden erkend vanwege hun uitstekende leefomstandigheden die bijdragen aan het dagelijks leven van hun inwoners. In combinatie met ons Nederlandse hoogopgeleide talent, sterke innovatieve ecosystemen en internationale focus, is Nederland een aantrekkelijke plek om te wonen en zaken te doen. Bovendien is de internationale oriëntatie en het hoge niveau van Engelse taalvaardigheid een van de belangrijkste redenen waarom internationals ervoor kiezen om hier te wonen. 

Volgens Numbeo zijn de top 10 landen voor levenskwaliteit in 2024:

1. Luxemburg 
2. Nederland
3. IJsland 
4. Denemarken
5. Finland
6. Oman
7. Zwitserland
8. Noorwegen 
9. Oostenrijk
10. Estland


Uitblinkers in levenskwaliteit

Nederland onderscheidt zich vooral op gebieden als veiligheid, gezondheidszorg, klimaat en verkeer. Deze factoren dragen aanzienlijk bij aan het hoge niveau van tevredenheid onder de bewoners. Ondanks dat Nederland dit jaar net niet de toppositie heeft bereikt, blijft het een aantrekkelijke plek voor zowel inwoners als bezoekers.

  • Belangrijke factoren in de beoordeling
  • De ranglijst houdt rekening met diverse elementen zoals:
  • De koopkracht
  • Veiligheidsindex
  • Gezondheidsindex
  • Kosten van levensonderhoud
  • Verhouding tussen vastgoedprijzen en inkomen
  • Woon-werkverkeer tijd
  • Vervuilingsindex
  • Klimaatindex

Deze uitgebreide benadering zorgt voor een genuanceerd beeld van wat het werkelijk betekent om in deze landen te leven.

Steden

In de stedelijke ranglijst presteren Nederlandse steden opmerkelijk goed. Maar liefst vier Nederlandse steden, waaronder Amsterdam, Den Haag en Eindhoven, behoren tot de top tien van steden met de beste kwaliteit van leven. Amsterdam, bekend om zijn bruisende zakelijke sectoren en levendige tech- en voedselscènes, blijft een voorbeeld van hoge verbondenheid en leefbaarheid.

De top 10 steden volgens de ranglijst zijn:

1. Den Haag, Nederland
2. Eindhoven, Nederland
3. Luxemburg, Luxemburg
4. Rotterdam, Nederland
5. Valencia, Spanje
6. Helsinki, Finland
7. Wenen, Oostenrijk
8. Kopenhagen, Denemarken
9. München, Duitsland
10. Amsterdam, Nederland

Conclusie

De aanhoudende waardering voor Nederland op het gebied van kwaliteit van leven bevestigt de inspanningen van het land om een balans te vinden tussen welvaart en welzijn. Dit maakt Nederland niet alleen een aantrekkelijke bestemming voor toeristen maar ook een topkeuze voor internationale bedrijven en professionals die op zoek zijn naar een hoge levensstandaard. De combinatie van sterke sociale voorzieningen, een stabiele economie en een vastberaden focus op duurzaamheid en veiligheid, positioneert Nederland als een leider op het wereldtoneel van levenskwaliteit.
 

Recent blog articles
Publication date 23-08-2024
0 views | 0 reactions

React

Author
Laura Plooster
Publication date
23-05-2024
Reads
0
Comments: No comments
Share: