Mode en Trends: Luister naar Onze Topkeuzes in Podcasts

By: Laura Plooster 30-10-2023

Wat is een betere manier om gebruik te maken van die momenten waarop je even niets te doen hebt – zoals tijdens je dagelijkse treinrit, tijdens het joggen of zelfs tijdens het doen van huishoudelijke klusjes? Voor ons is het antwoord simpel: podcasts beluisteren en dan vooral die over de wereld van mode. Als je geïntrigeerd bent door de dynamieken van de modewereld, de invloed van kleding op onze cultuur en de laatste trends, dan hebben wij enkele modieuze podcast-aanraders voor je klaarstaan.

The Cutting Room Floor
Opgericht door de New Yorkse designer Recho Omondi, duikt deze podcast in recente gebeurtenissen in de mode-industrie, variërend van diepgaande trendanalyses tot de vele uitdagingen en veranderingen in de wereld van mode. Dankzij zijn boeiende perspectieven staat deze podcast bekend als 'het enige echte modeprogramma'.
Hier te beluisteren

De Rokkenjagers
In deze nieuwe podcast hoor je openhartige modegesprekken tussen Nicole Huisman en Fia Hamelijnck. Ze verkennen verschillende mode-thema's, van actuele trends tot de ins en outs van de modewereld en hun geliefde vintage stukken.
Hier te beluisteren

Articles of Interest
In deze podcast benadert Avery Trufelman mode als een cultureel, historisch en maatschappelijk fenomeen. Als je geïnteresseerd bent in de oorsprong en blijvende impact van trends, dan is dit een must-listen.
Hier te beluisteren

The Run-Through with Vogue
Redacteuren Chloe Malle en Chioma Nnadi van Vogue USA nemen je mee achter de coulissen van de modewereld. De podcast bevat exclusieve gesprekken met vooraanstaande figuren uit de mode-industrie en biedt een blik op high fashion, actuele trends en de culturele invloeden daarop.
Hier te beluisteren

Dressed: The History of Fashion
Deze podcast, die zich richt op de historische ontwikkelingen van mode, onderzoekt de evolutie van kledingstijlen in hun culturele, sociale en politieke context, en geeft inzicht in de functie en betekenis van mode in de loop der tijd.
Hier te beluisteren

The Business of Fashion Podcast
Onder leiding van CEO Imran Ahmed wordt in deze podcast het laatste modenieuws en de actuele uitdagingen in de modewereld besproken. Het bevat grondige gesprekken met prominente figuren uit de modewereld.
Hier te beluisteren

Every Outfit
Als je bekend bent met het Instagramaccount Every Outfit on Sex and the City, dan wil je deze podcast niet missen. De makers van het account, Chelsea Fairless en Lauren Garroni, bespreken mode en popcultuur op een humoristische manier.
Hier te beluisteren

Net-a-Porter – Incredible Women
Deze podcast van Net-a-Porter gaat in gesprek met inspirerende vrouwen in de creatieve en mode-industrie en belicht hun visie, invloed en bijdrage aan de modewereld.
Hier te beluisteren

Louis Vuitton [Extended]
Deze podcast, geïntroduceerd door Louis Vuitton en gehost door modevideograaf Loïc Prigent, geeft een uniek inzicht in het creatieve proces van het modehuis en de samenwerkingen met verschillende beroemdheden en designers.
Hier te beluisteren

Wardrobe Crisis
Deze podcast, die deel uitmaakt van een duurzaam modeplatform en wordt gehost door Clare Press, focust op duurzaamheid, ethiek en de toekomst van de mode-industrie.
Hier te beluisteren

Fashion no Filter
Hoewel er geen recente afleveringen zijn toegevoegd, zijn de bestaande gesprekken van dit duo – Camille Charrière en Monica Ainley – met diverse ontwerpers en stijliconen nog steeds een luisterbeurt waard.
Hier te beluisteren